Koninklijke Ruig

Familiebedrijf Ruig en vers-partner van Sligro is al 125 jaar de specialist op het gebied van kip, kalkoen, wild en gevogelte. Het familiebedrijf heeft zich ontwikkeld tot leverancier en producent van kwalitatief wild en gevogelte voor de professionele keuken. Hierbij staat respect voor mens, milieu en dier centraal. Het resultaat is een aanbod eerlijke, ambachtelijke producten van topkwaliteit tegen een marktconforme prijs. Op 12 mei 2017 ontving Ruig het predicaat Koninklijk als kroon op al het werk!

Veelzijdig bedrijf
Ruig levert zowel rauwe als bereide producten. Het team van ruim 100 medewerkers verwerkt wekelijks veel wild en gevogelte. Dit gebeurt bij Ruig in Oostzaan. De productie is verdeeld in verschillende afdelingen:

  • Rauwe productie: ontbenen, portioneren en voorbewerken.
  • Braadlijn: productie van ambachtelijk gegaarde producten.
  • Productiekeuken: gebraden, gerookt en gebraden op traditionele wijze.

Bewezen kwaliteit
Medewerkers leven strenge keurings- en kwaliteitseisen na en volgen vaste recepturen. Een kwaliteitsafdeling voert daarnaast regelmatig testen uit en neemt monsters. Daarnaast bewaakt een extern kwaliteitsbureau de kwaliteit. Bovendien wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Zo is de kwaliteit altijd gegarandeerd. Het volledige proces voldoet aan de meest recente HACCP-eisen. Ruig is bovendien gekeurd conform NVWA-eisen én beschikt over een EG Keuringsnummer en een FSSC22000-certificaat. Verder is Ruig gecertificeerd met het Beter Leven Keurmerk voor gevogelte met 1 en 2 sterren.

Scroll naar boven