Banken champignons

Henk Banken begon in de jaren '50 met de teelt van verse champignons en breidde zijn bedrijf in de loop van de tijd uit met het fermenteren van compost en handelsactiviteiten.

Sindsdien is Banken Champignons uitgegroeid tot een van de meest ooraanstaande internationale teelt- en handelsbedrijven in champignons, paddenstoelen en paddenstoelenspecialiteiten. De twee zonen van Henk Banken (Jurgen en Rob) zijn in de voetsporen van hun vader getreden. Naast de eigen teeltbedrijven beschikken wij over een groep telers die exclusief voor ons telen. Alleen de beste telers worden geselecteerd om deel uit te maken van ons team. Regelmatig hebben wij overleg met hen over milieuvriendelijke teeltmethoden en biologische ziektebestrijding. Daarnaast ontwikkelen we gezamenlijk hoogwaardige en innovatieve teelttechnieken.

Een goede relatie opbouwen met onze afnemers is een kernwaarde binnen ons bedrijf. Wij leveren vakmanschap, goede service en zijn flexibel als het om de wensen van afnemers en consumenten gaat. Daarbij worden de meeste producten in onze eigen computer gecontroleerde koelwagens naar afnemers gebracht. Wij kunnen dag en nacht leveren, 365 dagen per jaar en over de gehele wereld. Ruim 750 ton verse paddenstoelen worden wekelijks markt gereed gemaakt en afgeleverd bij de (inter)nationale retail, foodservice, im- en exporteurs en groothandelaren.

De kwaliteit van onze verse producten is op hoog niveau gegarandeerd doordat we voldoen aan kwaliteitseisen van BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard), Tesco Nurture en SKAL Tevens voldoet Banken Champignons BV aan de kwaliteitseisen van Fair Produce.

Banken Champignons levert niet zomaar verse producten. Graag ondersteunen wij onze afnemers bij het vermarkten van paddenstoelen. We weten dat daarvoor de wensen en behoeftes van gebruikers van paddenstoelen centraal staan. Dit betekent dat wij, naast zo optimaal mogelijk tegemoet te komen aan uw specifieke wensen, (samen met u) kijken hoe we beter op nieuwe markttrends en consumentenwensen kunnen inspelen. Onder de formule Excellence in Mushrooms ontwikkelt onze afdeling Marketing en New Product Development met passie en gedrevenheid nieuwe communicatiemiddelen en producten om consumenten nog beter te kunnen laten genieten van overheerlijke paddenstoelen.

Scroll naar boven